Persecució Política

“Moltes gràcies a totes les persones solidàries que han estat durant tot aquest temps al costat, no només meu, sinó de totes les represaliades. Un pensament per a totes aquelles que segueixen a l’exili… Per a les multades, amenaçades, perseguides…” 

 

“Més enllà d’aquests fets circumstancials, els meus compromisos polítics i socials romanen on eren, amb el meu poble, amb la seva gent, i molt especialment, amb el conjunt de les persones represaliades.”

Anna Gabriel Sabaté

Anna Gabriel: “Hem vingut a fer possible la llibertat del nostre poble”

 

Anna Gabriel va veure’s obligada a marxar a Suïssa després que la causa contra l’independentisme del Tribunal Suprem l’investigués a ella i la resta de polítics i activistes pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons. És una imputació de les més greus que hi poden a haver al codi penal, amb penes que poden arribar fins als 30 anys de presó i que es produeixen en el marc d’un conflicte polític. El TS és el cim de la piràmide del poder judicial, que no gaudeix de garanties, sobretot d’imparcialitat i independència judicial.

 

Després de l’auto de processament del jutge Llarena, els càrrecs pels quals s’investiga a Anna Gabriel siguin els de desobediència, una imputació que tampoc no compartim. Continuem denunciant que és una persecució política, perquè es basa exclusivament en el rol que com a parlamentària va desenvolupar l’Anna Gabriel al parlament. Perquè a més es construeix sobre la idea de criminalitzar el procés independentista.

 

Aquesta resolució del jutge Llarena no és definitiva, és provisional. De cap manera a dia d’avui podem dir que està descartat que l’Anna no sigui acusada d’un delicte de rebel·lió o de sedició. Mentre duri el processament és possible i probable que l’Anna i els altres investigats puguin ser imputats per un delicte de rebel·lió o altres delictes més greus que els que se’ls imputa actualment.

 

Per tant, fins llavors no podrem estar segurs de quin és el futur de l’Anna i si hi ha les condicions perquè pugui tornar a casa. En aquests moments les condicions no hi són, perquè el procés es pot tornar a dirigir contra ella i els altres investigats. També poden obrir-se altres causes en altres tribunals amb imputacions tan greus com el delicte de rebel·lió.

INFORME MINOTAURE
L’informe El Minotaure del 78 és un informe que tracta sobre la violència de l’Estat Espanyol contra el procés d’autodeterminació de Catalunya i que ha estat elaborat a petició de les alcaldies de Sabadell, Cerdanyola del Vallès, Sant Martí Sarroca i Soriguera. Es va presentar públicament el 12 de desembre de 2017 al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

SI VOLEU ESCRIURE A L’ANNA GABRIEL PODEU FER-HO A

 

 

[email protected] o escriure a

Candidatura d’Unitat Popular
A l’atenció d’Anna Gabriel

Carrer Casp 180
08013 de Barcelona